6 arsyet pse femrat mashtrojnë ose tra.dhtojnë

A tr.adhtojmë sepse ndihemi të lëna pas dore apo sepse jemi joshëse? Zbuloni 6 arsyet që shpjegojnë pse ne gratë po mashtrojmë

Nga Valentina Ciannamea

Hulumtimi më i fundit mbi tr.adhtinë thotë se nuk është vetëm komponenti psikologjik që i udhëheq burrat dhe gratë për të tr.adhtuar, por që gjenetika gjithashtu luan një rol të rëndësishëm.

Së fundmi, një studim nga Universiteti Utrecht në Holandë pohoi këtë. Kjo edhe mund të jetë, por kur flasim për shkaqet që çojnë në tr.adhti, vijnë në mend sidomos arsyet që lidhen me shqetësimet në çift si pasioni që mungon, sek.si që është me hope ose vëmendja që partneri nuk e ka më.

Në dorëshkrimin e tij “Tr.adhtar i shpifur”, psikiatri dhe sek.sologu i IES, Instituti i Evolucionit Sek.sual, Alberto Caputo, identifikon dy makro antike në të cilat duhet futur më shumë tr.adhti.

Njëra është për pakënaqësinë brenda çiftit: nuk ka diçka të gabuar me ne, jemi të zhgënjyer, pasioni është zhdukur. E dyta ka të bëjë me natyrën e besimit të njeriut ose të gruas dhe, për rrjedhojë, më të palëkundshme ndaj qenies njerëzore.

Në fakt, shumë tr.adhti nuk lindin për shkak të pabarazive dhe keqkuptimeve midis partnerëve, por sepse njeriu do të priret që të jetë “një poligamist serial” dhe gruaja natyrisht mund jetë një poligamiste e rastit.

A mendoni edhe ju kështu? Ne kemi identifikuar 6 arsye kryesore pse femrat tr.adhtojnë më shumë.

Ju ndiheni të lëna pas dore

Është ndoshta motivimi që përfshin më shumë situata së bashku. Kjo ndodh kur marrëdhënia ka zgjatur një kohë të gjatë dhe çifti ka hyrë në rutinë, por edhe në çifte të reja ku partneri është më pak i gatshëm të përqafojë ose të sillet mirë për të përmirësuar aspektet e tjera të jetës, siç është puna që kapërcen marrëdhënien. Ju duket se ju nuk e dëgjoni më veten, se kurrë nuk ju thotë sa e bukur jeni ose se nuk i vëren detajet dhe ndryshimet që kanë të bëjnë me ju, dhe se ai është e përqendruar vetëm te vetja. Pra, përfundon duke kërkuar diku tjetër, për t’u interesuar për atë djalë qesharak që ju mbush me komplimente dhe aluzione, ndoshta të njohur në palestër ose në zyrë.

Sek.si është zhdukur nga aktivitetet tuaja më të këndshme

Por ju keni marrëdhënien sek.suale për t’u kënaqur. Nuk ka të bëjë me neglizhimin, ai vazhdon të ketë një mijë vëmendje ndaj jush. Është fakti se ai injoron disa nevoja të caktuara. Arsyeja? Ju nuk e dini atë dhe nëse përpiqeni ta hetoni atë, ai mbyllet si iriq. Kështu që ju ëndërroni për takime zjarri me një tjetër, derisa është një tjetër që ju del ashtu rastësisht në rrugën tuaj.

Ju dëshironi vetëm sek.s

Kini kujdes, sek.si me të dashurin tënd është në rregull. Por nuk e konsideron monogaminë një privilegj të çiftit. Kjo është një zgjedhje, një vizion i hapur i çiftit. Ndoshta nuk ndahet nga partneri juaj dhe për këtë ju nuk i thoni atij se nganjëherë, nëse ndodh, shkoni në shtrat me një tjetër.

Ju nuk mund ta mbyllni marrëdhënien

Ju e dini plotësisht mirë se është e gjatë, ose ndoshta ju doni të mos pretendoni. Megjithatë ju zgjidhni tr.adhtinë si një mënyrë për të dalë nga një tregim për ju tashmë në fund. Në këto raste është e lehtë për ju që të lini gjurmë të pabesisë tuaj rreth e rrotull. Kjo gjithashtu ndodh në mënyrë të pandërgjegjshme: sepse në momentin kur ai zbulon tra.dhtinë, vendoset në të ngushticë, çifti (më në fund) del jashtë rrethit dhe ndahet.

Për hakmarrje

Ai ju ka t.radhtuar. Falja kërkon kohë dhe shumë punë për veten tuaj, sepse përgjegjësitë e asaj që ndodh në çift bien në të dyja palët. Dhe ju, që jeni t.radhtuar, duhet të pyesni veten me besim. Por në këtë udhëtim është e lehtë të ndjesh impuls për ta bërë atë të paguajë për të qenë i barabartë dhe të filloni përsëri. Dhe kështu, përfundoni duke tr.adhtuar edhe ju.

Ti je një joshëse

Është më e fortë se ti: ju pëlqejnë burrat pushtues. Pas një kohe me të njëjtin njeri ju mërziteni dhe keni nevojë ta trondisni jetën tuaj. Ju pëlqen kënaqësia dhe keni pushtet mbi njeriun. Ju dëshironi që ai të bjerë në këmbët tuaja dhe vetëm një, për të kënaqur shpirtin tuaj joshës, nuk mjafton për ju.

Tr.adhtia nuk mund të urdhërohet

Nëse nuk jeni tr.adhtar dhe pastaj e dini që ju mund të bini në tundim (por ndoshta nuk jeni të angazhuar në fund me një djalë), shumica e njerëzve nuk planifikojnë një tr.adhti. Kjo ndodh pa e programuar atë: në një marrëdhënie, në fakt, ju angazhoni veten në mënyrë eksplicite ose në mënyrë implicite për të respektuar paktin e besnikërisë mes jush.

Sidoqoftë, ka momente në çift, në të cilin një është më i prekshëm si për tr.adhtinë dhe për tra.dhtimin. Caputo shkruan në manualin e tij: “Vulnerabiliteti lind kur disa ndryshime nuk janë sinkron brenda një çifti. Evolucioni personal, kulturor, i punës dhe i sportit i njërit prej anëtarëve nuk mund të ndiqet dhe integrohet në mënyrë harmonike nga ana tjetër”.

Kjo do të thotë se edhe një ndryshim i vogël në jetën e njërit, nëse nuk pasohet nga një ndryshim i harmonishëm i tjetrit, me kalimin e kohës mund ta largojë çiftin dhe të udhëheqë një prej tyre në tr.adhti. Por ka gjithashtu një gjë të rëndësishme, sipas ekspertit, që ju duhet të mbani mend: gratë duhet të ndjehen sek.se dhe e duan këtë para se të bëjnë marrëdhënie sek.suale me një njeri dhe kjo është edhe më shumë nëse ata kanë vendosur të tr.adhtojnë partnerin. Për burrat, megjithatë, mjafton që gratë të duan të bëjnë se.ks.

*përkthyer nga www.cosmopolitan.com