E fundit! Paralajmërohet ‘vala e tretë’, nga dita e hëna mbyllen shkolla, dyqane rikthen izolimi

Italia do të mbyllet diten e hënë, pas paralajmërimit të kryeministrin Mario Draghi për një “valë të re” të shpërthi.mit të kor.onavirusit.

Dyqanet, restorantet dhe shkollat ​​do të mbyllen në pjesën më të madhe të

Për tri ditë gjatë Pashkëve, 3-5 Prill, do të ketë një mbyllje totale.

Italia, e cila një vit më parë vendosi një nga bllokimet e para kombëtare, po luf.ton edhe një herë për të përmbajtur përhapjen e shpejtë të infeksioneve. Lajmi i plote menjehere pas re.kIa.m.es!

Vendi ka raportuar më shumë se 100,000 vde.kje të lidhura me Co.vid, numri i dytë më i lartë në Evropë pas Mbretërisë së Bashkuar, ndërkohë që fushata e vak.sinimit në Itali është me vonesa.

Javën e kaluar qeveria bl.lokoi eksportin e 250 000 dozave të vaksinës Oxf.ord-Astr.aZeneca në Australi në një përpjekje për të adresuar mungesat e vak.sinave.

Edhe Bullgaria, Danimarka dhe Norvegjia raportohet se kanë ndaluar të gjithë përdorimin e vak.sinës Ox.ford-AstraZeneca për shkak të fr.ikës se mund të shkaktojë mpiksje gja.ku.

Organizata Botërore e Shëndetësisë tha se nuk kishte asnjë tregues se kjo vaksinë përbën rr.ezik, duke theksuar se vendet nuk duhet të ndalojnë së përdoruri vak.sinën.